Bel ons nu!Reserveer nu
Menu Sluiten

Duiken in Spanje

Duiken in Spanje en dan vooral aan de Costa del Sol bij het nationale park van de Cerro gordo is fenomenaal mooi. 

Dagelijks varen wij uit met onze boot de “Buceolanda” naar een van onze duikplaatsen. Tijdens een boottocht van globaal 1.5 uur komen we aan bij La herradura / marina del Este. Tijdens de boottrip hebben we koffie, thee en water voor je beschikbaar alsmede lekker koekjes, cakejes en biscuits. 

het duiken is Spanje bestaat uit een variëteit aan dieptes, onderwaterleven, flora en fauna. Je zult versteld staan van de kleuren en het leven. Hieronder hebben we een klein voorbeeldje voor je neergezet zodat je vast aan je voorpret kunt beginnen. Wil je onze duikplaatsen vast gaan verkennen, dan is dit natuurlijk ook een mogelijkheid.

Onze duikmaterialen welke wij voor je beschikbaar hebben aan boord.

Wij gaan voor de veiligheid en comfort van onze duikers. Bij het boeken van een duikdag wordt je gevraagd naar je gewicht, lichaamslengte en schoenmaat. Wij zorgen er dus voor : Een Mares 7mm duikpak, een TUSA Liberator BCD ( met geïntegreerd lood ), een TUSA ademautomatenset DIN met enkel een manometer, een Mares Puck Pro duikcomputer, een TUSA duikmasker met drysnorkel, Tusa booties en vinnen. Kortom :

Een ‘Top of the Bill” total diving system.

Wij duiken enkel en alleen met 80CFT aluminium duikcilinders. Deze duikflessen zij voor iedere duiker perfect hanteerbaar als het gaat om gewicht en drijfvermogen.

Onze duikdag vanaf de boot in het kort :

  • Om 9 uur verzamelen we bij het duikcentrum in caleta de Velez alwaar de koffie en thee voor je klaar staan.
  • je hebt thuis de medische verklaring uitgeprint en ingevuld ( dit wordt bij de reservering van een duikdag gemeld ) en deze dien je nu bij ons in te leveren samen met jouw duikbrevet.
  • We laten je nu een film zien over onze boot en nemen de veiligheidsregels met je door.
  • We lopen nu met zijn allen ( 3-4 minuten naar de boot welke in de haven ligt achter ons duikcentrum en gaan aan boord.
  • Op verzoek ontvang je of ee drynag of een meshbag van ons voor jouw duikdag, jouw duikmaterialen verzorgen wij, deze staan aan boord al voor je klaar.
  • We varen naar onze bestemming en zijn rond de klok van 16 uur weer terug in de haven van Caleta de Velez. Onderweg heb je al een drankje en een hapje gehad.
  • Eenmaal retour in het duikcentrum worden de logboeken ingevuld en afgestempeld en is er nog tijd voor een leuk napraatje. De duikdag is dus globaal om 16.30 weer voorbij ( dit is wel zo belangrijk voor de achterblijvers )

Aan boord beschikken we enkel over een chemisch toilet voor de echt urgente behoefte, In de haven hebben we douches en toiletten.

Je kunt ook leren duiken of een duikopleiding volgen bij onze duikschool in Spanje

Je kunt bij onze duikschool ook leren duiken of een duikopleiding naar keuze doen.